top of page

EÄŸitmenler

fadime.jpg

Fadime Öztoprak

Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümünden mezun oldum. Yüksek lisansımı Erciyes Üniversitesinde kloroplast DNA analizi ile Phlomis L. (Lamiaceae) cinsine ait türler arasındaki doÄŸal hibridizasyonun incelenmesi üzerine tamamladım. Åžuan Dokuz Eylül Üniversitesi, Izmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsünde doktora öÄŸrencisiyim. AraÅŸtırmalarımda multi-omik entegresyon, moleküler sinyal yolakları, fonksiyonel zenginleÅŸtirme analizleri, aÄŸ-bazlı gen zenginleÅŸtirme analizi gibi yaklaşımları ile yenilikçi tedavi hedefleri üzerine odaklanıyorum. 2017 yılından bu yana Coursera'da Genomik Teknolojilere GiriÅŸ (Introduction to Genomic Technologies) kursunda danışmanlık yapıyorum. 2018 yılında Erasmus+ staj programı ile BirleÅŸik Krallık merkezli, yaÅŸam bilimlerinde bilgi teknolojileri odaklı “Precisionlife” firmasının VarÅŸova biriminde uygulama geliÅŸtirme yaz stajyeri (Junior Application Developer Summer Intern) olarak bulundum. Burada bilimin ürettiÄŸi verileri günlük hayatta uygulamaya geçirmeyi hedefleyen üç farklı projeye katkı saÄŸladım. 2019 yılında Odetta.ai bünyesindeki projelerde veri analisti olarak serbest zamanlı çalışmaya baÅŸladım.

kaan.okay.500px_GOSVvPv.jpg

Kaan Okay

Liseyi Ä°zmir’de okul birincisi olarak tamamladıktan sonra bölüm birincisi olarak da Atatürk Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü bitirdim. Åžuanda Dokuz Eylül Üniversitesi, Ä°zmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nde yüksek lisansımı Dr.ÖÄŸr.Üyesi Yavuz Oktay ve Doç.Dr. Gökhan Karakülah’ın danışmanlığında, otizmli çocuklar ve aileleri arasındaki alternatif splicing farklılıklarının co-eksprese olan genler üzerine etkisini araÅŸtırmak üzere yapmaktayım. Tez çalışmalarıma ek olarak otizmli çocuklar ve aileleri arasındaki transposable elementlerinin ifade farklılıkları üzerine çalışmakla birlikte glioblastoma’lardaki epigenetik deÄŸiÅŸimlerin gen ifadesi deÄŸiÅŸimleri üzerine etkilerini incelemek için de çalışmaktayım. Ayrıca nadir nörolojik hastalıklar üzerine alternatif splicing ve gen ifadesi deÄŸiÅŸimlerini içeren çalışmalara da katkı sunmaktayım.

2019 Kasım ayından beri ISCB RSG Turkey biyoinformatik öÄŸrenci topluluÄŸunun sekreterliÄŸini yürütmekteyim. TopluluÄŸumuzun hesaplamalı biyoloji ve biyoinformatik alanlarında yaptığı/desteklediÄŸi faaliyetlere dolaylı yada doÄŸrudan destek olmaktayım.

IMG_20200212_184326.jpg

Aadil Javed

Lisans eÄŸitimimi Lahor Veterinerlik ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi, Biyoteknoloji ve Biyoinformatik Bölümünde onur derecesi ile tamamladım. Yüksek lisansımı Ä°slamabad’da bulunan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde GümüÅŸ Nanoparçacıkların Mikozentezi,
Karakterizasyonu ve Terapötik Potansiyellerinin DeÄŸerlendirilmesi üzerine tamamladıktan
sonra Türkiye bursunu kazarak Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü, Biyoteknoloji Departmanında doktora eÄŸitimime baÅŸladım. Åžu anda moleküler ve hücresel biyoloji tekniklerini kullanarak Floresan Ubikitinasyon Tabanlı Hücre Döngüsü Ä°nhibitörü (FUCCI) sistemine dayanan kararlı kanser hücre hatları oluÅŸturmaya çalışıyorum. Türkiye’ye gelmeden önce Ä°slamabad’daki Oxford lisesinde biyoloji, kimya ve fizik dersleri verdim.
Ayrıca Ä°slamabad Tanı Merkezinde tıbbi laboratuvar asistanı olarak çalıştım.

uÄŸur.jpg

UÄŸur Çabuk

Lisans derecesini Bolu Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi Biyoloji bölümünde kazandım. Åžu anda Bolu Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim dalında yüksek lisans öÄŸrencisi olarak, çalışmalarımı Profesör Nusret Zencirci ve ÖÄŸretim Üyesi Dr. Ercan Selçuk Ünlü ’nün danışmanlığında, Fonksiyonel Genomik laboratuvarında tüm genom bakteri analizi üzerine yapmaktayım.
Tez dışında, bulunduÄŸum ve iÅŸbirliÄŸi yaptığım projeler kapsamında ilgi alanlarım, Büyük veri analizi,
Makine ÖÄŸrenimi, Varyant Analizi, Genom Anotasyonu ve yeni Biyoinformatik araçlar geliÅŸtirme.
Bu zamana kadar,
2018 yılında ve hala devam etmekte olan, Dr. Yasin Bakış (Tulane University, Senior Manager of Biodiversity Department, Amerika) danışmanlığında bitki sınıflandırmasında yeni bir yöntem, 2019 yılında Profesör Jan Komorowski (Uppsala Universitet, Head of Bioinformatics Department, Ä°sveç) danışmanlığında omiks veri üzerinde makine öÄŸrenimi yöntemiyle glioma alt-tiplerinin tahmini, gibi projelerde bulundum ve iÅŸbirliÄŸi saÄŸladım.

Corbin Donnelly
Vanessa Carson
Kya Rawlings
Joan McGowan
Erin Wells
bottom of page